Ketkä?

Outi-Maria Takkinen (s.1974) on helsinkiläinen sanataidekasvattaja. Runokylpylä-konsepti on hänen kehittämänsä toimintamalli, jonka taidekasvatuksellisena tavoitteena on runoleikkitradition elvyttäminen ja ylläpitäminen sekä tutustuttaa vauva- ja lapsiperheet uusiin, kotimaisiin lastenrunoihin ja -levyihin.

Runokylpylä-ryhmien rinnalle Outi-Maria Takkinen kehitti vuonna 2013 Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnalta saamansa taiteilija-apurahan turvin Pop up -runokylpylä -konseptin, joka toteutui ensimmäisen kerran käytännössä Rikhardinkadun kirjastossa Runokuu-festivaalin lastenohjelmassa elokuussa 2013.

Yle Lappi 5.3.2014: Hymyhaukat ja heppuli-keppulit runokylpivät Rovaniemellä
Yle Areena 15.1.2013: Pitääkö harrastaminen aloittaa jo vauvaiässä?

Saara Vanhala (s. 1982) on Helsingissä toimiva kulttuurituottaja, joka on työskennellyt erilaisten taide- ja kulttuurihankkeiden parissa. Erityisenä kiinnostuksen kohteena Vanhalalla on kulttuuri- ja taidekentän rahoitusmallien kehittäminen. Runokylpylään hän tutustui työssään kulttuuri- ja asukastalon koordinaattorina. “Vaikutuin runokylpylän rauhallisesta ja lempeästä tunnelmasta sekä Outi-Maria Takkisen sydämellisestä ammattitaidosta. Haluan mahdollistaa Runokylpylä-kokemuksen mahdollisimman monelle vauvalle ja vanhemmalle.”